Ny nettredaktør/innholdsprodusent hos Norsk villreinsenter!

Ny nettredaktør/innholdsprodusent hos Norsk villreinsenter!

Vi ønsker Karina Gjerde velkommen til Norsk villreinsenter som ny nettredaktør for villrein.no og innholdsprodusent på våre sosiale medie-kanaler. Karina, opprinnelig fra Aure på Nordmøre, har en allsidig bakgrunn med både naturforvaltning og pedagogikk fra Norges Miljø- og Biovitenskapelige Universitet på Ås. Etter studiene landet hun jobben som prosjektleder Villaksens år 2019, og deretter jobbet hun som konsulent i Norges Jeger- og Fiskerforbund (NJFF). At Karina både har innsikt i formidling, biologi og forvaltning, men samtidig er en racer på både skrive-, SoMe- og nettsidearbeid gjør oss sikre på at hun er rett person i rett stilling. Karina kommer til å ha base på Norsk villreinsenter Sør, men vil reise jevnlig til Hjerkinn og senter Nord for å sikre seg kjennskap til aktuelle saker i begge områder.

Foto: Christine Baglo, Visit Norway

Vi tok en liten prat med Norsk villreinsenters ferskeste medarbeider!

-Hei, Karina! Hvorfor søkte du jobben hos oss?

-Fordi drømmejobb, hallo! Jeg hadde et godt inntrykk av Norsk villreinsenter fra før, både gjennom studier og bekjente. I tillegg så er det jo virkelig en drøm å kunne jobbe med natur og villrein mens man er på fjellet på det som må være de to lekreste kontorene i hele Norge. Jeg følte jobben også passet meg godt da den kombinerer formidling og fagkunnskap, slik at jeg følte jeg både fikk bruk for utdanningen min som naturforvalter og lærer, i tillegg til erfaringene jeg har fra å jobbe med kommunikasjon og sosiale medier.

-Hva ser du mest fram til å drive med?

-I grove trekk: det å få lov til å jobbe med villrein og formidling sammen med et sterkt fagmiljø. Konkret: å bli bedre kjent med alle som er engasjert for villreinen. Jeg gleder meg til å nerde ut med andre villrein-nerder og å selvsagt smitte enda flere med entusiasmen for villreinen og fjella de lever i!

-Hvilket forhold hadde du til villrein fra før?

-Jeg har alltid sett på villreinen som et slags symbol på vill og rein natur (pun intended). Den har fascinert meg og på et vis føltes veldig eksotisk. Jeg så faktisk caribou i Alaska før jeg fikk sett villrein i Norge! Min sterkeste jaktopplevelse hadde jeg på villreinjakt i Knutshø i 2020. Da lå vi i lyngen innpå en liten flokk og observerte de i en time uten at de merka oss. De voksne dyra slappa av mens kalvene leikte. Når den største bukken i flokken reiste seg for å drikke så var den så flott og mektig at det kjentes som bakken rista når den bevegde seg bortover. Det var nok bare i eget hode, men det sier litt om det inntrykket dyra gir! Det ble ikke noe felling, da holdet var for langt, men dette står uansett igjen som min mest fantastiske jaktopplevelse!

-Hva fyller du fritiden med?

-Den fyller jeg helst med ting som foregår utendørs. Jeg har en liten polarhund som samboer, og vi foretrekker i prioritert rekkefølge; fluefiske, annet fiske, jakt, ski, og å trekke pulk eller dekk. Sofaen havner også et sted i denne lista her, men det varierer litt hvordan den havner i prioriteringa. Ellers hører jeg på podcast i flere timer hver dag og synes robotstøvsuger er en av mine beste investeringer.

Vi gleder oss til å bli kjent med vår nyeste kollega!

Foto: Karoline Akre