Besøkssenter villrein åpner 9. juni

Tirsdag 9. juni kl 15:00 kommer klima- og miljøminister Tine Sundtoft til Hjerkinn for å foreta den offisielle åpningen av Besøkssenter villrein på Hjerkinn. Arrangementet er åpent for alle! (se invitasjon nederst på sida)

Norsk Villreinsenter har i samarbeid med Pilegrimssenter Dovrefjell og iNasjonalparker, hatt et langsiktig prosjekt for å etablere et aktivitets- og opplevelsesområde på Hjerkinn. Langs en opparbeidet gangsti mellom bygningsmassen ved Hjerkinnhus og E6, vil den besøkende få innblikk i vår flere tusenårige natur- og kulturhistorie.


Jo Skorem, Norsk Villreinsenter Nord og Hans-Jacob Dahl, Pilegrimssenter Dovrefjell gleder seg til å se info-boksen i bruk.

Jo Skorem, Norsk Villreinsenter Nord og Hans-Jacob Dahl, Pilegrimssenter Dovrefjell gleder seg til å se info-boksen i bruk.

Info-boks
Noe av det første som møter den besøkende på tunet til Besøkssenter villrein og Pilegrimssenter Dovrefjell er en spenstig info-boks.

I den ombygde skipscontaineren får man smakebiter på hva man kan se, lære og gjøre i området rundt oss. Vi har nå fått et spennende objekt for informasjonsformidling på Hjerkinn!

 

Aktivitets- og opplevelsesområde
I aktivitets- og opplevelsesområdet leder en 800 meter lang grussti deg forbi ulike fangstminner. Her kan du se rekonstruerte fangstgroper for villrein, falkefangstanlegg etter Hollandsk metode, ei revefelle og et flott sælehus.


Besøkssenter villrein
I tråd med Miljøvernmyndighetenes nye merkevarestrategi for Norges nasjonalparker, som ble lansert i april, vil Besøkssenter villrein bli det nye navnet på attraksjonene våre på Hjerkinn. Viewpoint SNØHETTA blir også en del av Besøkssenter villrein. I sommersesongen vil attraksjonene være åpne døgnet rundt.

Invitasjon til åpningsarrangement
Vi håper at så mange som mulig har lyst og anledning til å komme til Hjerkinn tirsdag 9. juni. Vel møtt!