Gratis utlån av truger ved Hardangervidda nasjonalparksenter


Trugeturen passer for alle aldre og gir mye lærdom om villreinen. Foto: Guro Lien.

Trugeturen passer for alle aldre og gir mye lærdom om villreinen. Foto: Guro Lien.

Lån truger gratis på Hardangervidda nasjonalparksenter! Prøv den merkede trugeløypa, der du kan følge villreinen Bella gjennom den hardeste prøvelsen du kan tenke deg – en vinter på Hardangervidda.

Nasjonalparksenteret har gratis utlån av truger og staver i vintersesongen, i senterets åpningstider. Her finnes truger både til barn og voksne, samt dame- og herremodeller. Å gå på truger passer for hele familien, både barn, foreldre og besteforeldre. Det er både enkelt og gøy, og du lærer det fort! På truger kommer du enda tettere innpå naturen enn på ski, og på det rette føret kommer du fram overalt. Tilbudet om gratis utlån av truger og den merkede trugeløypa er utarbeidet av Norsk villreinsenter i samarbeid med Hardangervidda nasjonalparksenter.

Det er merket en rundløype for truger på 2,2 km. Løypa er merket med brøytestikker og starter ved parkeringsplassen ved nasjonalparksenteret. Her er det stikker med refleks hele veien, så løypa kan brukes både på dagtid og kveldstid.
Last ned kart over merka trugeløype her.

Langs trugeløypa er det satt opp poster med QR-koder, der du kan følge villreinen Bella gjennom den hardeste prøvelsen du kan tenke deg, en vinter på Hardangervidda. Alle bildene du får se underveis, er tatt av Bella selv. Alt du trenger for å følge Bella, er en smarttelefon med en QR-leser.

Har du ikke QR-leser? Slik laster du ned en gratis: 
1. Åpne Play Butikk eller App Store på din smarttelefon. 
2. Søk etter QR-reader i App Store / Play Butikk og installer en gratis app som leser QR-koder
3. Start QR-leseren, skann QR-koden, og vips – så er du i Bellas verden

Vil du låne truger? Ta kontakt med Ståle Rue, stale@hardangervidda.com, tlf. 906 07 725.

Bella-prosjektet er et samarbeid mellom Norsk Villreinsenter, Hardangervidda nasjonalparksenter, Miljøverndepartementet og Norsk Institutt for naturforskning.

 

villrein.noAnders Mossing