Ny versjon av Hjorteviltregisteret


Ny versjon av Hjorteviltregisteret er lansert. Her kan bl.a. jegere registrere prøver etter endt jakt. Illustrasjonsfoto: Anders Mossing

Ny versjon av Hjorteviltregisteret er lansert. Her kan bl.a. jegere registrere prøver etter endt jakt. Illustrasjonsfoto: Anders Mossing

Hjorteviltregisteret er en nasjonal database som ivaretar data for jakt på hjortevilt, samt opplysninger om fallvilt av utvalgte arter. Nettsiden har eksistert i en årrekke, men er nå lansert i ny versjon.

Dataene på Hjorteviltregisteret er åpent tilgjengelig og alle kan opprette brukerkonto med brukernavn og passord. Personer som allerede har slik brukerkonto bes nå om å oppdatere passordet sitt. Det kan man gjøre her: https://hjorteviltregisteret.no/Bruker/GlemtPassord

I den nye løsningen er settogskutt.no slått sammen med Hjorteviltregisteret. Det betyr at jegere skal registrere sine jaktdata på www.hjorteviltregisteret.no, deriblant prøver i forbindelse med skrantesjuke. Registrering av slike prøver ligger under fanen “Helse”.

Det er foreløpig en begrenset del av de tidligere dataene som er flyttet over i den nye løsningen, men siden skal oppdateres fortløpende og målet er at alt skal være klart til ordinær elgjaktstart.

Den gamle innsynsløsning av Hjorteviltregisteret finner du på adressen: http://gammel.hjorteviltregisteret.no/. Dette er ikke en https-adresse og du vil derfor få en advarsel når du går inn på siden. Siden er trygg å besøke, og du kan gå videre til nettstedet.

Ved lansering av nye system kan, og vil det oppstå noen feil og bugs. Det jobbes fortløpende med å rette dette. Har du spørsmål eller problemer med å bruke det nye nettstedet så ta kontakt med på support@naturdata.no eller tlf 74 33 53 10.

Les mer om forvaltning av hjortevilt her.

villrein.no – Anders Mossing