De Nordiske Jakt- og Fiskedager 11. – 14. august


Foto: Bård Løken, Annomuseum

Foto: Bård Løken, Annomuseum

Tekst: Stein Tore Andersen, Norsk Skogmuseum

I år er det 54. gang De Nordiske Jakt- og Fiskedager går av stabelen. Vi gleder oss stort til årets arrangement og har et variert og omfangsrikt program på menyen, spekket med friske nye innslag og mange tradisjonelle populære aktiviteter. . Vi fortsetter utviklingen av mattorget og lanserer en ny arena på Prestøya – Innlandsfisketorget. Her vil det bli fokus på innlandsfisk. Blant foredragsholderne finner vi Cato Bekkevold, som vil ha et fiskeforedrag. Pål Gunnar Mikkelsplass kommer og forteller om skigardsbygging før og nå. Vi glede oss også til å få besøk av Torolf E. Kroglund, som skal fortelle oss om jakten på jegerens hemmelighet. På fredag blir det et seminar om ugler, det vi prøver å sette oss inn i disse fantastiske fuglenes liv og hverdag.  Barnas Jakt- og Fiskedager videreføres også i år, med en rekke spennende og lærerike innslag for små og litt større. Hesteridning, skyting, spikking, fisking, bueskyting, klatring, natursti, lær om ugler, speiderleir og spor/sportegn er blant aktivitetene barna kan boltre seg med.   
 
På jakt- og fiskedagene i år vil Stihl Timbersports arrangere Nordisk Mesterskap! Både rookie, lag og individuelle konkurranser står på programmet. Dette blir spektakulært og vi gleder oss til å se deltakerne i aksjon. 
 
Som før er det massevis av spennende aktiviteter på Håndverkstorget, på Villmarksbutikkens aktivitetstorg, og på de ulike torgene og scenene. Gå ikke glipp av publikumsfavorittene motorsagshow, elgpartering, kurs i primusfyring, og røyking av fisk og vilt. Prestøya vil tradisjonen tro huse Elverumsutstillingen på lørdag 13. august. I år går det mot hele 800 påmeldte hunder, noe som er rekord! På søndag har vi som vanlig valpeshow med mange søte små krabater.  
 
Vi ser frem til årets stort begivenhet her på Norsk Skogmuseum og gleder oss til dørene åpnes kl 10.00 på torsdag 11. august! Velkommen skal dere være! 


Foto: Bård Løken, Annomuseum

Foto: Bård Løken, Annomuseum


Foto: Bård Løken, Annomuseum

Foto: Bård Løken, Annomuseum