De nordiske jakt- og fiskedagene 2017


Tekst: Stein Tore Andersen, Norsk Skogmuseum, foto: Bård Løken, Anno museum

I år er det 55. gang De Nordiske jakt- og fiskedager går av stabelen. Vi gleder oss stort til årets arrangement og har et variert og omfangsrikt program på menyen, spekket med friske nye innslag og mange tradisjonelle populære aktiviteter. Vi fortsetter utviklingen av innlandsfisketorget og har en rekke spennende og interessante innslag ute på Prestøya spesielt på fredag oglørdag. Stikkord her er ferskvannsfisk og du kan oppleve alt fra fiske, bruk av fisk, næring, forskning, biologi, mat foredrag og aktiviteter for barn. Vi glede oss også til å få besøk av Skogens brannvoktere som vil lære barna opp til å bli brannvoktere. På fredag får vi besøk av skogbrannhelikopteret, som vil demonstrere slukking ute i Glomma! På fredag blir det en foredragsrekke om villsvin med synspunkt fra både norsk og svensk side. Dette er en art det knyttes stor interesse til. Foredrag om skrantesjuke og sanering av 2 000 villrein i Nordjella står også på programmet. I tillegg skal vi ha foredrag om storørret i Norge, om jaktopplevelse i inn – og utland, demonstrasjon av primus, kurs i røyking av fisk og vilt og innslag med polske lokkere.  Barnas Jakt- og Fiskedager videreføres også i år, med en rekke spennende og lærerike innslag for små og litt større. Hesteridning, skyting, spikking, fisking, bueskyting, klatring, natursti, lær om ugler, speiderleir, kasseklatring og spor/sportegn er blant aktivitetene barna kan boltre seg med.


Barnas Jakt- og Fiskedager videreføres også i år, med en rekke spennende og lærerike innslag for små og litt større. Hesteridning, skyting, spikking, fisking, bueskyting, klatring, natursti, lær om ugler, speiderleir, kasseklatring og spor/sportegn …

Barnas Jakt- og Fiskedager videreføres også i år, med en rekke spennende og lærerike innslag for små og litt større. Hesteridning, skyting, spikking, fisking, bueskyting, klatring, natursti, lær om ugler, speiderleir, kasseklatring og spor/sportegn er blant aktivitetene barna kan boltre seg med.

Vi gleder oss til å få besøk av de prisbelønnede tursøstrene Heidi og Stine Schultz Heireng, som skal ha foredrag om det rolige friluftslivet. Et friluftsliv som kan bedrives av alle, uavhengig av forutsetninger.

Forfatter og villmarkskokk Kirsten Winge kommer på jakt og fiskedagene. Få i Norge vet mer om naturens eget matkammer enn Kirsten Winge. Forfatteren og foredragsholderen fra Søre-Osen i Trysil har gitt ut til sammen 11 bøker om alt fra tilbereding av viltkjøtt til bær og vekster. I 2015 fikk hun Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris og er snart bokaktuell igjen med «Den store høsteboka».  Kirsten vil holde foredrag om mat fra skogen på søndag.

På jakt- og fisketorget vil der også bli en rekke spennende og lærerike innslag. Sliping av kniv, tips om hund, helgrilling av rådyr, foredrag om feller, gevirmåling, aktiviteter for barn og skytesimulator for å nevne noe.

Som før er det massevis av spennende aktiviteter på Håndverkstorget, på Villmarksbutikkens aktivitetstorg, og på de ulike torgene og scenene. Gå ikke glipp av publikumsfavorittene motorsagshow, elgpartering, kurs i primusfyring, og røyking av fisk og vilt. Prestøya vil tradisjonen tro huse Elverumsutstillingen på lørdag 12. august. Vi håper på mellom 700 – 800 hunder. På søndag har vi som vanlig valpeshow med mange søte små krabater.  
 
Vi ser frem til årets stort begivenhet her på Norsk Skogmuseum og gleder oss til dørene åpnes kl 10.00 på torsdag 10. august!

Velkommen skal dere være!


villrein.no – Fred Ivar Aasand