Markering av friluftslivets år


Fjellreven er på vei tilbake i norsk natur. Foto: Anne-Mathilde Thierry/NINA.

Fjellreven er på vei tilbake i norsk natur. Foto: Anne-Mathilde Thierry/NINA.

Tirsdag 13. januar markeres Friluftslivets år 2015 på Skinnarbu. Arrangementet er et samarbeid mellom Norsk Villreinsenter sør, Hardangervidda Nasjonalparksenter, Barnas Turlag i Tinn og Vinje og Statens Naturoppsyn. Arrangementet byr på spennende overraskelser for store og små.

Blant aktivitetene finner vi en spennende trugetur med fakler, og man kan velge mellom lang og kort løype. Underveis blir det servering av pølser og varm drikke.
Inne på senteret vil det blir fremvisning av barnefilmen om fjellrevene “Storm og Tinde”. Her er det også utdeling av en overraskelse til barna som har deltatt.
Senere på kvelden vil det bli et foredrag om arbeidet med å redde restene av den norske fjellrevbestanden i Norge. Arbeidet innebærer omfattende avl av kull og utsetting på tidligere brukte lokaliteter. Arild Landa er seniorforsker ved Norsk Institutt for Naturforskning og tar oss gjennom foredraget.

Det er satt opp gratis busstransport til og fra Rjukan og Rauland. Arrangementet er gratis, med unntak av foredraget om fjellrev. Det koster kr. 100,-, med enkel servering inkl. i prisen.

Se programmet for mer informasjon om tider og aktiviteter. Påmelding til foredraget må skje innen mandag 12. januar til Ståle Rue, tlf. 97074300 eller stale@hardangervidda.com.
Velkommen til Skinnarbu!