Se bildene fra Hjerkinndagen

Godt over 250 personer fra bygdene rundt Hjerkinn tok turen til fjells da Hjerkinndagen gikk av stabelen på lørdag. 

Publisert: 2.7.2023 // Tekst og foto: Karina Gjerde 

Både små og store synes det var svært stas å  hilse på reinsdyrene Iver og Nils som Vågå tamreinlag hadde med seg. De er i ferd med å gro ut nye gevir så alle fikk kjenne hvordan gevirene er dekt av myk bast i mens de vokser ut. Reinsdyra stilte villig opp for bildetaking. 

Mange fikk ri på islandshestene til Hjerkinn Fjellstue og Fjellridning, og det var store smil å se fra hesteryggen.

Hjerkinn fuglehundklubb har lange tradisjoner i området og stilte med både luftgeværskyting og fuglehunder som apportere ivrig foran publikum.

Kong Eystein var også til stede og mange tok turen inn i Sælehuset for å grille marshmallows på bålet. 

Mange hadde også god kontroll på hvilke dyr som hørte hjemme i hvilken nasjonalpark og plasserte moskuser, reinsdyr, jerver og fjellrever i kartene som nasjonalparkforvalterne i Dovrefjell-Sunndalsfjella, Dovre og Rondane hadde med seg. 

Oppdal og Dovre historielag stilte med mange historiske gjenstander hvor deltakerne måtte gjette hva de ble brukt til. I fotoutstillinga til Dovre fotoklubb var det stemming over beste bilde og mange som dro hjem inspirerte til å starte å ta egne bilder. Dovre og Lesja Aktiv hadde med seg bæsj fra ulike dyr og mange av barna visste godt hvem disse dyrene var. 

120 barn fikk utdelt Hjerkinnpasset og deltok på minst 8 av de 10 aktivitetene som sto på agendaen.

Dagen ble avsluttet med trekning av flotte premier blant alle som hadde registrert seg på Hjerkinndagen, 250 personer totalt. Flere kunne gå ekstra fornøyde hjem med hotellovernatting eller middag fra Frichs, gaveposer og andre fine premier. 

Flere av deltakerne på Herkinndagen kunne fortelle om en strålende dag på fjellet med barn som hadde opplevd mye nytt og spennende. – Vi kommer også neste år! 

Takk til alle som møtte opp og takk til alle som var med å arrangerte en særdeles vellykket Hjerkinndag!